10 activiteiten die áltijd leuk zijn op een kinderfeestje

klimbos-jongen-kinderfeestje-veiligheid-touw-zekering

Bij een kinderfeestje hoort een hoop uitzoekwerk. Uitnodigingen, decoraties, eten en drinken… En dan het belangrijkste: wat gaan we eigenlijk doen? De activiteiten vind ik zelf het lastigste om uit te zoeken. Er is zóveel aanbod dat ik het soms echt even niet meer weet. Daarom heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt van 10 activiteiten die elk jaar opnieuw weer ontzettend worden gewaardeerd door de kinderen. Dat lijstje wil ik vandaag met jullie delen!

1. Een speurtocht

Het leuke aan een speurtocht is dat je hem elk jaar weer aan kan passen aan een nieuw thema. En hoe oud de kinderen ook zijn, ze vinden het altijd weer leuk. Kijk maar naar de populariteit van escape rooms onder volwassenen. Een speurtocht kun je dus met kleintjes doen, maar ook prima met pubers. Dan maak je hem gewoon iets ingewikkelder. Heb je geen zin om zelf helemaal een speurtocht in elkaar te zetten? Dan zijn ze ook kant en klaar te koop bij bijvoorbeeld 4tot12 Kinderfeestjes of Spyctive.

2. Een escape room

Over escape rooms gesproken: ook dat wordt altijd heel leuk en spannend gevonden. Je kunt naar een bestaande escape room in de buurt gaan, of er zelf één in elkaar zetten in de woonkamer. Maak hem zo spannend en ingewikkeld als bij de leeftijd van de kinderen past. Let vooral op dat hij niet te eng wordt.

3. Workshops

Workshops vind je in alle soorten in maten. Ga bijvoorbeeld voor een workshop cupcakes bakken, glasmozaïek, taarten versieren, vloggen, djembé, freerunnen, koken, graffiti, bonbons maken… Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. En een pluspunt: ze steken er ook nog eens wat van op!

4. Een slaapfeestje

Wil je jouw kinderfeestje lekker thuis houden? Geef dan een slaapfeestje. Altijd een succes en makkelijk aan te passen aan jouw wensen. Vroeger deden we dit vaak met alle meiden uit de klas, maar ik heb ontdekt dat ook de jongens dit superleuk vinden.

5. Zwemmen

Hij kwam al langs in de vorige blogpost, en daar is ‘ie weer: zwemmen! Origineel is het niet meer, maar het blijft gewoon hartstikke leuk. Je kunt gaan zwemmen in het zwembad, maar bij mooi weer kun je ook naar een meertje of strand gaan.

6. Een vlog of videoclip opnemen

Kinderen van deze generatie groeien op met social media. Waar wij vroegen popsterren en acteurs als idolen hadden, zijn dat voor kinderen vaak vloggers en Youtubers. Grote kans dat ze het dan ook heel leuk vinden om in hun voetstappen te treden en zelf iets op te nemen. Er zijn plekken te vinden waar dit allemaal voor je geregeld wordt, maar je kan het natuurlijk ook gewoon thuis doen met een camera of zelfs een telefoon.

7. Klimmen

Je kunt ook lekker actief bezig gaan in een klimbos of boulderhal. Het survivalgevoel maakt dit een superleuk en spannend feestje!

8. Disco

Dit is vooral leuk voor wat oudere kinderen of pubers. Huur een zaaltje af of zet simpelweg wat discolampen en leuke muziek aan in je woonkamer. Je hoeft er vervolgens zelf weinig aandacht aan te besteden: ze zullen zich vanzelf met elkaar gaan vermaken.

9. Films kijken

Deze activiteit kun je perfect aanpassen op elk thema. Zet simpelweg een film op in de woonkamer en decoreer het huis helemaal in het thema van de film. Heb je geen zin in rotzooi in je huis of een hoop lawaai? Ga dan met de kinderen naar de bioscoop. Er is er altijd één in de buurt en je hebt er verder geen omkijken naar. Goed geregeld!

10. Waterpret

Warm weer buiten? Pak de tuinslang erbij, zet een opblaasbaar badje in de tuin en klaar is kees. Plezier gegarandeerd en ze koelen ook nog eens lekker af. Hoe ideaal is dat?

Plaats als eerste een comment bij "10 activiteiten die áltijd leuk zijn op een kinderfeestje"

Plaats een reactie