5 DIY Kerst knutselideeën met kinderen

Buiten is het koud en guur, de bomen worden kaal en de dagen worden kort. Het is winter! In ons gezin betekent dat: tijd om te knutselen. En wat gaat er nu beter samen met knutselen dan een kinderfeestje? In deze blogpost zet ik een aantal leuke ideeën op een rij die je kunt gebruiken voor de decoratie van je kinderfeestje, of zelfs als activiteit! Deze knutselprojectjes zijn hartstikke makkelijk, dus ook heel geschikt voor de allerkleinsten.

Sneeuwman van ijslollystokjes

Gooi je ijslollystokjes niet zomaar weg, want je kunt er allerlei leuke knutselprojecten mee maken. Zo kun je door het gebruik van stiften, kleine plakoogjes, knopen en lint een leuk sneeuwmannetje maken. Geef hem een hoedje door pijpenragers om de bovenkant heen te wikkelen, en maak het hoedje af met een pompom aan het einde. Supersimpel om te maken, en er zijn eindeloze variaties mogelijk!

IJskristallen van ijslollystokjes

De ijslollystokjes kun je ook gebruiken om ijskristallen mee te maken. Geef ze een winters kleurtje zoals wit of lichtblauw, besprinkel ze met glitter en plak ze in een stervorm bij elkaar. De ijskristallen kun je vervolgens voor de ramen hangen aan een touwtje voor een ijzig effect.

Zuurstokken van kralen

Echte zuurstokken zijn zo goedkoop nog niet, en daarnaast loop je met kinderen in huis het risico dat ze op magische wijze verdwijnen. Als ze niet in plastic zitten zijn ze nog plakkerig ook. Een alternatief is om een pijpenrager om te buigen in de vorm van een zuurstok, en hier afwisselend rode en witte kralen omheen te doen. Zo heb je een 100% suikervrije zuurstok om in de boom te hangen!

Kerstman met wattenbollen

Knip een cirkel uit huidskleurig papier. Teken er een gezichtje op of gebruik plakoogjes en pompoms om het gezicht te maken. Knip een driehoek uit rood papier om als kerstmuts te gebruiken. Decoreer de muts met glitter en een pompom aan het eind. Vervolgens kun je het haar en de baard van de kerstman maken met wollige wattenbollen. Dit is een heel leuk project voor kleine kinderen omdat er zoveel verschillende texturen in zitten die ze kunnen voelen.

Sneeuwmannen van theelichtjes

Ik ben vast niet de enige die rond de feestdagen altijd overal elektrische theelichtjes heeft rondslingeren. Deze kun je heel grappig opleuken door er sneeuwmannen van te maken. De vlam fungeert als de wortelneus. Met een zwarte stift maak je heel makkelijk de knoopjesogen en -mond, en vervolgens kun je creatief zijn door de sneeuwmannen verder te decoreren! Knip bijvoorbeeld een zwarte hoed uit papier, of maak oorwarmers van een stuk pijpenragers en minipompoms.

Veel knutselplezier!

Plaats als eerste een comment bij "5 DIY Kerst knutselideeën met kinderen"

Plaats een reactie