Alice in Wonderland theekransje

Houdt jouw dochter of zoon nog graag theekransjes met alle knuffels en poppen? Of is hij/zij misschien gek van Alice in Wonderland? Dan kun je het theekransje van de Mad Hatter nabootsen door je tuin vol te zetten met theekopjes, lekkere hapjes en drankjes.

Servies

Het allereerste wat je nodig hebt voor een geslaagd theekransje is servies. Theekopjes, theepotten, schaaltjes, bordjes… Het mooie van dit thema is dat het punt is dat niets gecoördineerd is. Je kunt dus van alles bij elkaar sprokkelen dat op het eerste gezicht misschien niet bij elkaar past. Hoe gekker, hoe beter! Een etagère staat wel erg leuk als je taartjes en andere lekkernijen wil serveren.

Knuffels en poppen

Vraag alle kinderen om hun favoriete knuffels en poppen mee te nemen. Die doen natuurlijk ook mee aan het theekransje! Het geeft een leuk, sprookjesachtig beeld als er allerlei “bijzondere figuren” aan tafel zitten. De knuffels van de jarige krijgen natuurlijk een ereplaatsje.

Hoeden maken

Een Alice in Wonderland-feestje is niet compleet zonder gekke hoeden. Het maken van de hoeden kun je als activiteit gebruiken. Laat de kinderen creatief aan de slag gaan met lint, foam, karton, verf, lijm, glitter, bloemen, slingers, veren… alles wat je maar kunt bedenken. Het goedkoopste is om ze de hoeden zelf te laten maken van karton, maar je kunt ook simpele zwarte hoeden kopen bij de feestwinkel. Kijk ook eens op Wish of AliExpress, daar kun je vaak hele goedkope sets kopen met meerdere hoeden. Als je helemaal all-out wil gaan, kun je een volwassene de rol laten spelen van de Mad Hatter.

Zomerse drankjes

Als het warm buiten is, is het ook wel lekker om iets anders te kunnen drinken dan thee. Zorg daarom voor verkoelende drankjes zoals water met fruit of munt, limonade en frisdrank met ijsklontjes. Gegarandeerd dat dit gewaardeerd wordt.

Taartjes en cupcakes

Bij een theekransje horen natuurlijk zoete lekkernijen zoals taartjes, cupcakes en macarons. Je kunt deze in de winkel kopen, van tevoren zelf bakken of je kunt de kinderen meenemen in het proces. Begin het feestje bijvoorbeeld door samen cupcakes te bakken. Zo heb je een leuke activiteit en kunnen de kinderen daarna hun zelfgemaakte traktaties opeten. Iets wat je zelf gemaakt hebt smaakt toch vaak extra lekker.

Fruit

Het is gezond, je hoeft het alleen maar op tafel te zetten en het zorgt gelijk voor een kleurrijk, vrolijk effect. Wat moet ik nog meer zeggen? Zet een aantal schaaltjes met heerlijk vers fruit op tafel en je theekransje is compleet!

Eet smakelijk!

Plaats als eerste een comment bij "Alice in Wonderland theekransje"

Plaats een reactie