DIY Foodbar op je kinderfeestje

Het is meer dan eens bewezen dat spelen met eten goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Door met hun eten te spelen leren kinderen over verschillende texturen, geuren en smaken waardoor ze minder bang worden om verschillende dingen te proberen. Daarnaast is het een hele leuke activiteit voor tijdens een feestje!

Smoothiebar

Laten we beginnen met een gezonde optie. Zorg in ieder geval voor een hele lading fruit, groente en een blender. De kinderen kunnen eerst hun eigen smoothie samenstellen met hun favoriete fruit- en groentesoorten. Laat ze hun smoothies daarna in een bakje gieten. Zo kun je er makkelijk een smoothiebowl van maken met allerlei lekkere toppings. Denk bijvoorbeeld aan chiazaad, noten, plakjes fruit of zelfs kruiden. Het resultaat is kleurrijk, lekker en gezond!

IJsbar

Wie wil er nu niet een ijsbar in huis? Het idee is simpel: zet de tafel vol met allerlei soorten en smaken ijs, toppings, fruit, snoep, slagroom, bakjes met warm water en ijslepels. Je kunt ook ijshoorntjes en bakjes neerzetten, zodat kinderen daartussen kunnen kiezen. Net als in de ijssalon! Als je nog een stapje verder wil gaan kun je de kinderen zelfs hun eigen ijs laten maken met een ijsmachine of door simpelweg bevroren bananen te blenden met een toevoeging naar wens. Succes gegarandeerd! Zorg wel dat je voldoende doekjes bij de hand hebt, want dit kan nog wel eens een zooitje worden.

Snoepbar

Bijna elk kind heeft wel eens gedroomd van een snoepfabriek à la Willy Wonka. Die ervaring kun je thuis creëren met een snoepbar! Normaal laten we onze kinderen natuurlijk niet zoveel snoepen, maar het kan echt geen kwaad om voor één keer helemaal los te gaan. Een groot voordeel is dat het er vrijwel direct spectaculair uitziet. Stop het snoep in mooie grote, doorzichtige potten en je hebt echt het idee dat je in een snoepwinkel bent.

Burgerbar

Na al die zoetigheid is het tijd voor avondeten. Kinderen zijn waarschijnlijk ook hartstikke gelukkig met frietjes, kroketten en frikandellen van de lokale snackbar, maar met een burgerbar maak je er echt een ervaring van. Zorg voor een mand met verschillende broodjes, bakjes met lekkere toppings zoals kaas, sla, tomaat, augurken en gebakken uitjes, en verzamel diverse sauzen en kruiden. Dan het belangrijkste: de burgers! Als het weer het toelaat is het extra leuk om de burgers te bakken op de barbeque. Anders kun je ze ook gewoon in de pan bakken.

Pizzabar

Welk kind houdt er nu niet van pizza? Door zijn veelzijdigheid leent dit voedsel zich perfect om een bar van te maken. Je kunt de kinderen zelf pizzadeeg laten maken en uitrollen, of koop kant en klare pizzabodems in de supermarkt. Vervolgens zet je de tafel vol met alle toppings en sauzen die je maar kunt bedenken. Kinderen komen soms met de gekste combinaties. Je kunt zelfs zoete pizza’s maken met nutella of pindakaas als saus en zoete toppings zoals chocoladechips, banaan of marshmallows.

Veel eetplezier!

Plaats als eerste een comment bij "DIY Foodbar op je kinderfeestje"

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*