DIY themafeestje: Dinosaurussen

Heb je een kind dat gek is op dinosaurussen? Dan is een dinosaurusfeestje een gegarandeerd succes! In deze blogpost lees je 5 makkelijke, snelle DIY tips voor een kinderfeestje met het thema dinosaurussen.

1. Decoratie: Dino-ei

De allersimpelste tip is natuurlijk om alle speelgoeddino’s die er maar te vinden zijn neer te zetten in de woonkamer. Dit kun je nog een beetje verder opleuken door dinosauruseieren te maken. Neem een piepschuim ei (die kun je vaak kopen bij knutselwinkels) en schilder deze, of bekleed ze met punaises of pailletten. Je kunt het ook laten lijken alsof het ei is opengebroken door er een gat in te snijden. Hier kun je vervolgens een kleine dinosaurus of bijvoorbeeld een elektrisch theelichtje inzetten.

2. Eten en drinken: Dinokoekjes

Met behulp van speelgoeddinosaurussen (of een beetje creativiteit) kun je koekjes maken met voetsporen van dinosaurussen. Je kunt hiervoor gewoon simpele zandkoekjes gebruiken. Voordat je de koekjes in de oven doet, maak je de voeten van de dinosaurus goed schoon en druk je deze in het koekje om de voetsporen te creëren. Supermakkelijk en snel, maar het zorgt voor een erg leuk detail tijdens je feestje.

3. Cadeautje: Dinosauruslamp

Deze leuke dinosauruslamp is een perfect cadeau voor je kleine paleontoloog! Zet hem na het uitpakken tijdelijk in de woonkamer neer als extra decoratie. Een ander leuk idee is deze schattige rugzak. Houdt je kind van lezen? Dan zijn er natuurlijk ook een hoop boeken te vinden over dino’s die hij of zij kan verslinden.

4. Verkleden: Dinopetten

Je kunt iedereen heel makkelijk in een dino-outfit steken door een simpele groene pet te bekleden met wiebeloogjes, stekels en tanden van vilt. De oogjes plak je voorop de pet, de tanden onderaan de klep en de stekels gaan uiteraard dwars over de pet heen. Zo gepiept!

5. Activiteit: Dino-ei piñata

Dit project is hartstikke simpel, maar je hebt er wel even wat geduld voor nodig. Blaas een grote ballon op en bedek deze met huishoudfolie. Bekleed de ballon met papier maché. Maak er een hengsel aan van een stevig stuk touw door deze in een boogje op de ballon te zetten, en aan twee zijden vast te plakken met ducttape. Ga vervolgens met het papier maché over de ducttape heen om dit te verbergen. Maak vervolgens een gat in het ei met een schaar of een mesje, hierbij zal de ballon ook kapot knallen. Door dit gat kun je de ballon vullen met snoep en kleine cadeautjes. Maak vervolgens het gat weer dicht met papier maché. Nu kun je de ballon beschilderen als een dinosaurusei. En klaar is je piñata! Hang hem op en laat de kinderen de piñata stukslaan met een honkbalknuppel of stokken (bijvoorbeeld een bezemsteel).

Op deze Pinterest pagina vind je nog veel meer tips voor een dinofeestje!

Plaats als eerste een comment bij "DIY themafeestje: Dinosaurussen"

Plaats een reactie