Kinderfeestje in de lente

De lente is in volle aantocht! Buiten vind je weer krokussen en lentevogels en hopelijk komen er ook wat warmere dagen aan. Is je kind jarig in de lente, dan heb je vaak geluk met mooi weer voor een kinderfeestje. Hieronder vind je tips voor kinderfeestjes in de lente.

Houd rekening met het weer

krokussen in de lente zon

Lenteweer klinkt natuurlijk ideaal voor een verjaardagsfeestje, maar toch kan het ook nog wel flink omslaan. Zorg daarom dat je een back-up plan hebt als het toch opeens begint te stortregenen. Als je niet zeker bent van het weer, is het slim om te zorgen dat je dichtbij een plek blijft waar je snel naar binnen kunt.

Decoraties uit de natuur

Leuk en heel goed voor het budget: haal je decoraties uit de natuur. In de lente kun je overal mooie bloemen en planten vinden waarmee je het lentethema in huis kunt halen. Betrek de kinderen bij het zoeken van de decoraties, dan heb je ze gelijk een middag buiten en in beweging.

Groenten en fruit als snacks

Zeker in de lente en in de zomer kun je perfecte, simpele partysnacks maken met groenten en fruit. De vrolijke kleuren passen heel goed bij een lentethema. Snijd de snacks in leuke vormpjes en presenteer ze op een mooi dienblad. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in kleine bloempotjes stoppen. Superschattig, en zo dienen ze ook gelijk als decoratie!

Buitenactiviteiten

Veel activiteiten die je in de lente buiten kunt doen, zijn gratis. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee naar de kinderboerderij, of ga het park of het bos in om te picknicken. Je kunt ook interessante informatie opzoeken over de historie van je woonplaats en een avontuur door de stad plannen. Door de kinderen verkleed op pad te laten gaan, leuke verhalen te verzinnen en snacks mee te nemen die bij je thema passen, kun je de meest allerdaagse dingen echt leuk maken.

Plan een speurtocht

kinderfeestje-buiten

Een speurtocht is een hele leuke manier om de kinderen naar buiten te krijgen. Als het weer toch slecht is, kun je de speurtocht natuurlijk ook binnenshuis uitzetten. Voor een extra lentegevoel zorg je dat de kinderen door bijvoorbeeld een park, een kinderboerderij of een weiland moeten zoeken.

4tot12 Kinderfeestjes heeft speurtochten met verschillende thema’s zoals Prinses Isabella, Magische Merel, Boswachter Bas, Ridder Rik of Piraat Paco. Het pakket is compleet met uitnodigingen, aankledingen en een speurtocht die je kunt uitzetten, waardoor je zelf zo min mogelijk hoeft voor te bereiden.

Plaats als eerste een comment bij "Kinderfeestje in de lente"

Plaats een reactie