Tips voor het inpakken van cadeautjes

Ik kan er ontzettend van genieten om cadeautjes voor iemand uit te zoeken, en doe dat met heel veel liefde en aandacht. En vervolgens gebeurt het inpakken op het allerlaatste moment in met een restje goedkoop pakpapier dat ik nog ergens rond had slingeren. Zonde, want als een cadeau met veel zorg is ingepakt, is het veel duidelijker dat erover nagedacht is. Daar wilde ik verandering in brengen, en dus ging ik op speurtocht naar tips en trucs voor het inpakken van cadeaus. Dat zoeken hoef jij niet meer te doen, want ik zet de leukste en makkelijkste ideeën hier voor je op een rij!

Budgetvriendelijk inpakken

Heb jij zin om klauwen met geld uit te geven aan pakpapier? Nee, ik dus ook niet. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Als je goedkoop bruin inpakpapier een beetje leuk aankleedt, kan het er hartstikke mooi uitzien. Bind er bijvoorbeeld een mooie strik omheen, of gebruik grof juten touw en hang daar een persoonlijk label aan. Een ander leuk idee is om je kind het cadeautje te laten versieren. Op bruin pakpapier kun je heel goed tekenen en schilderen. Gebruik verschillende technieken, zoals tamponeren, stempelen of vingerverven. Ook kun je leuke kleinigheidjes onder het lint stoppen, zoals eens snoepje of een ander klein cadeautje. Gegarandeerd dat het er vrolijk uit komt te zien!

Milieuvriendelijk inpakken

Als ik een mooi ingepakt cadeautje krijg, vind ik het altijd zo zonde dat ik het pakpapier gewoon weg moet gooien. Dat vonden de Japanners ook, dus zij hebben daar iets op bedacht. Zij gebruiken namelijk een zogenaamde furoshiki: een Japanse knoopdoek die je om je cadeau heen kunt wikkelen. Deze stoffen doek kun je vervolgens opnieuw gebruiken als sjaal of doek, zodat je niet onnodig afval creërt. Goed idee, toch?

Natuurlijke elementen

Je kunt een saai cadeautje heel makkelijk opleuken door een natuurlijk element toe te voegen, zoals een bloemetje, een tak of een dennenappel. Heel geschikt voor kerst, maar met een vrolijk gekleurde bloem kan dit natuurlijk ook prima in de lente of zomer.

Creatief met touw

Het idee om een touw of lint om je cadeau heen te wikkelen kennen we natuurlijk wel. Maar wist je dat je hier veel leukere dingen mee kunt doen? Maak bijvoorbeeld een regenboog met verschillende kleuren touw naast elkaar voor een kleurrijk effect.

Glitter en plakband

Plakband heb je sowieso nodig om je cadeautje in te pakken, dus waarom zou je dat niet op een nog creatievere manier inzetten? Gebruik dubbelzijdig plakband en strooi glitter, confetti of andere leuke versiersels over het plakband heen. Zo creëer je heel makkelijk een bijzondere look!

Plaats als eerste een comment bij "Tips voor het inpakken van cadeautjes"

Plaats een reactie