Feestjes voor tieners

lasertag game jongens neon kleuren laser schieten

Bij tienerfeestjes moet je toch weer op andere dingen letten dan bij kleine kinderen. Ze zitten net op dat awkward punt tussen kinderen en volwassenen, daarom kan het best lastig zijn om een tienerfeestje te organiseren. Hieronder lees je een aantal nuttige tips!

Het thema kiezen

Waar een kind nog graag verrast wordt, is het op deze leeftijd best logisch als je kind zelf een thema wil kiezen. Als ze zelf geen idee hebben, kun je helpen met brainstormen. Waar is je puber nou echt gek op? Zo kun je voor een tiener die gek is op make-up een make-over party organiseren. Is je kind gek op gamen? Organiseer dan een themafeestje van hun favoriete game, bijvoorbeeld Fortnite of Minecraft. Houd de trends in de gaten en kijk wat het beste bij je kind past. Om zo goed mogelijk te kunnen helpen bij de organisatie is het wel leuk om je in het thema te verdiepen, ook al heb je er zelf niet zoveel mee. Dit is een goede manier om interesse te tonen in zijn of haar hobby’s en hier meer over te leren.

Wie worden er uitgenodigd?

Wordt het een gemengd feestje of nodigt je dochter alle meiden uit de klas uit? De genodigden hebben natuurlijk een grote impact op het feestje. Hoewel we anno 2019 wel wat genderneutraler denken dan voorheen, is een make-over party waarschijnlijk toch meer een hit bij de meiden. Denk ook aan de grootte van je groep. Tieners zijn vaak wat rustiger dan hele jonge kinderen, waardoor je wellicht wat grotere groepen kunt uitnodigen. Denk bijvoorbeeld aan het afhuren van een zaaltje voor een dansfeest. Dit ligt echter allemaal aan je budget en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Overleg dit goed onderling en pas je feestje aan op je wensen.

Eten en drinken

Niet dat tieners niet van snoep houden, maar op deze leeftijd staat het misschien toch wat kinderachtig als je ze alleen maar spekjes en lolly’s serveert. Zorg voor wat hartige snacks, zoals chips, nootjes en borrelhapjes. Taart kan natuurlijk altijd! Ook cupcakes en cakepops zijn bij tieners nog steeds populair. Net als bij kinderen is het extra leuk als de hapjes bij het thema van het feestje passen. Wil je ook wat gezonde snacks serveren? Pinterest staat er vol mee!

Mocktails

Om het feestje een wat meer volwassen gevoel te geven zonder dat er gelijk 20 dronken pubers op je feestje rondrennen, kun je mocktails (alcoholvrije cocktails) serveren. Op Google kun je allerlei recepten vinden. Je kunt zelfs een mocktailbar opzetten waar de tieners hun eigen drankjes kunnen mixen.

Overdag of ‘s avonds?

Een tiener gaat natuurlijk niet na Sesamstraat naar bed. Dit opent een wereld van mogelijkheden. Zo is een dansfeest overdag een stuk leuker dan ‘s avonds. Het zorgt er ook gelijk voor dat het feestje wat volwassener lijkt. Ook feestjes met een spannend thema zoals Halloween kun je goed ‘s avonds vieren om het extra eng te maken.

Het vermaak

Je kunt van alles organiseren, zowel binnen als buiten. Veel dingen die voor kinderen leuk zijn, vinden tieners stiekem nog steeds hartstikke leuk. Toch zit er wel verschil in. Ze willen misschien niet meer naar de speeltuin, maar er zijn genoeg andere feestjes waar ze lekker kunnen ravotten. Denk bijvoorbeeld aan een klimbos, lasergamen, karten, een escape room of trampolinespringen. Wil je het feestje binnenshuis vieren? Dan heb je vaak een rustiger feestje. Zet bijvoorbeeld een leuke film op en kleed het hele feest aan in dat thema. De make-over party die ik eerder al noemde is ook heel geschikt voor binnen. Of zorg voor een gamehoek met verschillende consoles en spellen die ze kunnen spelen voor een gamefeestje. Heb je geen consoles? Dan kun je zelfs de kinderen vragen om hun computers of laptops mee te nemen en een LAN-party organiseren.

Decoraties

Tieners zijn oud genoeg om zelf decoraties te maken. Ze zijn ongetwijfeld bekend met Pinterest en kunnen een heleboel leuke ideeën hebben. Als je een puber hebt die dit leuk vindt: top! Moedig dit aan en laat je tiener lekker losgaan. Natuurlijk kan het ook zijn dat hij of zij druk is met andere dingen en helemaal geen interesse heeft om mee te helpen. Spreek dan goed van tevoren af wat je van elkaar verwacht. Vinden ze decoraties überhaupt belangrijk? Wat verwachten ze van het feestje? Persoonlijk zou ik zeggen: als ze een heel gedecoreerd feestje willen, dan helpen ze mee. Willen ze dat niet? Ook helemaal prima, maak je hier dan zelf ook vooral niet te druk om.

Wat is jouw favoriete kinderfeestje voor tieners? Laat hieronder een reactie achter!

Plaats als eerste een comment bij "Feestjes voor tieners"

Plaats een reactie