Schieten, duiken en rennen tijdens het lasergamen

lasertag game jongens neon kleuren laser schieten

Zowel jongens als meisjes willen vaak stoere kinderfeestjes waar ze veel kunnen rennen en ondernemen. Een leuk kinderfeestje is dan ook om te gaan lasergamen. Maar wat is lasergame precies en waar kan dit het beste gespeeld worden?

Hoe het in zijn werk gaat

De bedoeling is om elkaar met lasergeweren te raken. Elk kind krijgt een pak aan dat vol zit met sensoren. Wanneer er op dat pak wordt geschoten, zullen de sensoren registreren dat de speler geraakt is.

Er zijn twee soorten games: lasergamen waarbij je ‘af’ bent als je geraakt wordt, of lasergamen waarbij de punten worden opgeteld van welk team/welke speler de meeste tegenstanders heeft geraakt (en zelf het minst is geraakt). Bij sommige lasergamespellen wordt er een geluid afgespeeld wanneer iemand geraakt wordt en schieten de lasergeweren met realistische geluiden. Alles om de beleving nog beter te maken.

Gemiddeld duurt het lasergamen twee uur. Dit is vaak met een kleine pauze en meerdere potjes. Vaak is er ook tijd bij te boeken, maar na twee uur zijn de kinderen dusdanig moe dat dit vaak niet aan te raden is.

Voor wie is dit feestje leuk?

Lasergamen is leuk voor iedereen. Jong én oud, jongens en meisjes. Ook voor volwassenen is het nog hartstikke leuk! Wanneer je een feestje lasergame gaat organiseren en reserveren, zit er vrijwel nooit een minimale leeftijd aan vast. Persoonlijk zou ik aanraden dit spel te organiseren voor kinderen van een jaar of 7.

Binnen of buiten?

Het spel wordt vaak binnen gespeeld, maar is ook zeer geschikt om buiten te spelen. Binnen wordt het vaak in een donker doolhof gespeeld met veel neonlichten. Overal staan obstakels om achter te verschuilen, op te gaan staan of in te klimmen. Het mooiste is om als kind verstopt te zitten op een plek waar niemand je kan vinden, maar je wel iedereen kunt raken. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

De buitenspellen worden vaak op een open vlakte gespeeld, omheind met een hek zodat het veld niet te groot wordt. Waar de lasergeweren en -pakken van de binnenspellen in schreeuwerige neonkleuren zijn, zijn de geweren en pakken bij de buitenspellen vaak in groen- en bruintinten. Vaak lijkt het op militaire kleding, wat bijdraagt bij aan de beleving van de kinderen.

Geschikte locaties voor optimaal plezier

Er zijn veel locaties waar de kinderen kunnen lasergamen. Maar er is nog een optie: thuis het spel spelen. De pakken en geweren kunnen namelijk gehuurd worden, zodat het lasergamen op elke gewenste plek kan plaatsvinden. Ik zou het wel afraden om dit in de tuin te doen, wat hier hebben de kinderen gewoonweg te weinig ruimte. Wat wel een optie is, is om de spullen mee te nemen naar een open park, een groot bos of gewoon een grote speeltuin. In die laatste kunnen de kinderen zich makkelijker verstoppen achter obstakels. Hoe dan ook, de grenzen van het speelterrein moeten goed worden afgezet.

Het huren van lasergamespullen kost al gauw €40 a €50. Voor een feestje met negen of tien kinderen is dit natuurlijk niet duur. Het nadeel is dan wel dat er zelf een goede locatie moet worden geregeld en eventueel spullen waar de kinderen zich achter kunnen verschuilen, grote dozen of tractorbanden bijvoorbeeld. Wanneer het spel gespeeld wordt bij een bedrijf zelf, zal dit allemaal al geregeld zijn. Dit is echter wel wat duurder: vaak tussen de €7,50 en €15 per kind. In de randstad is lasergamen vaak iets duurder dan in de andere steden. Daarnaast zijn er ook arrangementen met lasergamen en eten, ook vaak onder de €15 per kind.

Tips & tricks

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, allereerst de kleding. Tijdens het lasergamen zijn de kinderen continu aan het rennen en vliegen waardoor ze het erg warm kunnen krijgen. Het is goed om de kinderen dunne kleding aan te laten trekken of vesten die ze uit kunnen doen. Wanneer het spel binnen wordt gespeeld, zal dit in een neonomgeving zijn. Witte kleding valt dus extra op terwijl donkere kleding juist in het voordeel kan werken. Wanneer het spel buiten gespeeld wordt, zal dit vaak in de bossen zijn. Groene en/of bruine kleding is dan het moeilijkst te zien. Maar in principe rennen de kinderen, zeker als ze wat jonger zijn, alleen maar achter elkaar aan. Verstoppen en beschut zitten zal niet erg van toepassing zijn. De oudere kinderen doen dit vaak wat meer, dus dan gaat de soort kleding ook meespelen. Eigenlijk hoeft er geen rekening gehouden worden met de kleding, want het is voor de kinderen veel leuker als ze elkaar goed kunnen zien.

Lasergamen is al jarenlang een populair kinderfeestje. Hebben jullie al eens een lasergamefeestje georganiseerd? Laat het me weten in de comments en hoe de kinderen het vonden.

Plaats als eerste een comment bij "Schieten, duiken en rennen tijdens het lasergamen"

Plaats een reactie