Themafeestje: Voetbal

Een voetbalfeestje? Dat is toch heel simpel, zou je zeggen? Je gaat naar een voetbalveld, neemt een voetbal mee en klaar ben je. Dat kun je natuurlijk doen, en de kinderen zullen het ongetwijfeld naar hun zin hebben. Maar als je je op deze blog bevindt, is de kans groot dat je op zoek bent naar iets originelers. Gelukkig, want dan ben je aan het goede adres! Lees verder om te zien hoe je écht kunt scoren op een voetbalfeestje.

Activiteiten

1. Voetbalshirts versieren

Koop een stapeltje goedkope T-shirts (of vraag de kinderen om deze zelf mee te nemen), textielstiften, vilt en andere knutselspullen. Vervolgens geef je de kinderen de opdracht om hun eigen teamshirt te ontwerpen. Denk aan kleuren, logo’s, sponsors, rugnummers en namen. Met deze T-shirts kunnen ze vervolgens lekker buiten gaan voetballen.

2. Voetbalspelletjes

Als je een voetbalfeestje geeft, is de kans groot dat je kind ook op voetbal zit. Vraag de voetbaltrainer om wat leuke spelletjes, die heeft vast een hele lijst! Een paar suggesties: hooghouden, pionvoetbal, penalty schieten, voetballen met je verkeerde voet of zitvoetbal.

3. Een voetbalspeurtocht

Bij 4tot12 Kinderfeestjes kun je een speurtocht bestellen met de naam Voetbalclub Velleitas. De kinderen gaan op zoek naar de verloren geluksbeker van de voetbalclub door een speurtocht af te leggen. Deze speurtocht kun je overal uitzetten, bijvoorbeeld in de buurt van de lokale voetbalclub maar ook gewoon in de straat als je dat makkelijker vindt. Je ontvangt een pakket thuis met al het materiaal dat je nodig hebt voor de speurtocht; bijvoorbeeld handboekjes, envelopjes, een codewiel, een tas en een fluitje. Ook krijg je toegang tot de spelwebsites, waar de speurtocht wordt geïntroduceerd en afgesloten met een spannend filmpje én waar de kinderen de oplossing van de speurtocht moeten invoeren.

4. Bubbelbal

Wil je het nog wat gekker maken? Dan kun je ook voetbal spelen waarbij de kinderen ín de voetbal zitten. De kinderen krijgen een grote, met lucht gevulde plastic bal om zich heen die als stootkussen dient. Je kunt hierdoor niet je armen gebruiken, maar wel rollen en tegen elkaar aan stuiteren. Dit heb ik wel eens gedaan op een buurtfeest en dat was echt hilarisch. Succes gegarandeerd!

5. Voetbalquiz

Een quiz is altijd een leuke manier om de kennis van de kinderen te testen. Je kunt vragen bedenken over voetbal in het algemeen, de spelregels of beroemde voetbalclubs. Je kunt ook rebussen, woordgrapjes en puzzels in de quiz verwerken. Zitten de kinderen allemaal op dezelfde voetbalclub? Dan kun je natuurlijk ook een quiz maken over hun eigen club.

Decoraties

De kleuren zwart, wit en groen doen het over het algemeen goed op een voetbalfeestje. De inspiratie is uiteraard de voetbal en het gras. Je kunt je feestje ook decoreren in de kleuren van de favoriete voetbalclub van je kind, of de club waar hij/zij zelf voor voetbalt. Alles wat maar rond is kun je omtoveren in een voetbal door het wit met zwarte vierkantjes te kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook voetbalballonnen maken. Je kunt zelfs een goedkope grasmat kopen en die in de woonkamer leggen! Op dit Pinterest bord vind je allerlei leuke tips voor decoraties.

Eten en drinken

Het is heel makkelijk om het eten en drinken dat je al hebt aan te passen aan dit thema. Trek drinkflesjes een papieren ‘jasje’ aan in de kleuren van de voetbalclub en hang er een fluitje omheen. Ook cupcakes kun je makkelijk een voetbalthema geven. Met botercrème, een speciaal spuitmondje en wat groene kleurstof kun je gras maken op je cupcakes. Steek er vervolgens een tandenstoker met een papieren voetbal in. Serveer popcorn in puntzakken gemaakt van papier met een voetbalprint of gebruik de kleuren van je club. Op deze manier kun je allerlei leuke aanpassingen maken die een groot effect zullen hebben op je feestje! Bekijk dit Pinterest bord voor meer inspiratie.

Heb jij wel eens een voetbalfeestje gegeven? Deel je tips in de comments!

Plaats als eerste een comment bij "Themafeestje: Voetbal"

Plaats een reactie