Ballorig: Leuk of juist niet?

meidengroep in ballorig

Ik lees het heel vaak; de ene ouder is helemaal lyrisch over binnenspeelplaats Ballorig en de andere ouder wil er nog niet dood gevonden worden. Maar waarom lopen de meningen zo uiteen? En waarom is de ene ouder ontzettend positief en de ander extreem negatief? Lees dan snel verder!

Binnenspeelplaats

Op de site van Ballorig is veel informatie te vinden over wat het nou inhoudt. Opvallend is dat ze zichzelf het ‘kinderspeelparadijs’ noemen. Het is een overdekte speelplaats waar kinderen van 0 tot en met 12 kunnen spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Van trampolines en luchtkussens tot touwbruggen en evenwichtsbalken; de kinderen kunnen zich er uren vermaken. Ze hebben alle vrijheid en kunnen dus heerlijk hun gang gaan. Zo is er zelfs een apart deel voor de peuters van 0 tot 4 jaar, zodat die in alle rust op avontuur kunnen gaan. En als ouder mag je gewoon bij je kindje blijven zodat je deze prima in de gaten kunt houden.

Ouders en Ballorig

Hoewel het dan wel een speelparadijs mag zijn voor kinderen, voor ouders ligt het wat gecompliceerder. Ouders en begeleiders mogen gratis naar binnen, kunnen heerlijk genieten van een kopje koffie of kunnen een boek meenemen. In elke Ballorig vestiging is er ook een leeshoek met tijdschriften, gratis wifi en een restaurant. Dit klinkt natuurlijk niet heel slecht, maar er zitten ook mindere kanten aan een feestje in Ballorig. Een prima manier om gezellig even bij te kletsen onder het genot van een lekkere snack terwijl jij je kinderen in een ooghoek de dag van hun leven ziet hebben.

Toch zijn er drie punten die ervoor zorgen dat Ballorig meer een hel is dan de hemel die het wellicht voor kinderen is.
Allereerst zijn in sommige filialen de stoelen behoorlijk hard, zeker na twee of meer uur. Soms staan er picknickbanken die erg leuk en schattig lijken, maar na een paar uur is de ‘zitcomfort’ van deze banken alles behalve comfortabel.
Ten tweede moet je er vooral niet heen gaan als je al hoofdpijn hebt; er wordt ontzettend geschreeuwd door de kinderen. Door alle adrenaline, energie en het plezier van de kinderen is dat natuurlijk niet geheel onlogisch.
Ten derde is het toezicht in Ballorig ondermaats. Het gebeurt heel vaak dat kinderen zich niet houden aan de regels: zo wordt er vaak tegen de glijbanen opgeklommen, zitten oudere kinderen vaak in het peutergedeelte en sturen de ‘grote’ kinderen de kleintjes vaak weg. Dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling, maar de medewerkers van Ballorig doen hier vrijwel niets aan, waardoor je als ouder de desbetreffende kinderen zelf moet aanspreken.

Ouders of het kind?

Het is voor ouders dus niet altijd geweldig om naar het speelparadijs te gaan, maar voor de kinderen is het wel degelijk een paradijs. Mits je als ouder zelf de toezicht houdt en ervoor zorgt dat de kleinere kindjes ook hun gang kunnen gaan. Het is vaak heel druk in Ballorig, maar in de vroege uren valt dit allemaal reuze mee. Naar Ballorig gaan zodra deze open gaat is dan ook mijn advies. Zo valt het schreeuw mee, hoeven de kinderen niet te wachten tot ze op de toestellen kunnen en heb je minder last van kinderen die vervelend doen. En daarnaast maakt het enthousiasme van de kinderen na een dagje Ballorig veel goed.

Wat vinden jullie: is Ballorig een hemel of echt een hel? Wat zijn jullie ervaringen en hebben jullie nog tips om het leuker te maken voor ouders? Ik lees het graag terug in de comments!

Plaats als eerste een comment bij "Ballorig: Leuk of juist niet?"

Plaats een reactie