Een spookachtig feestje voor Halloween

Halloween staat weer voor de deur, en dat betekent griezelen! Mijn zoon is gek op Halloween en omdat zijn verjaardag in september is, zeurt hij al jaren om een Halloweenfeestje. Ik vond het eerst nog wat spannend of de andere kinderen het niet te eng zouden vinden, dus heb ik gewacht tot zijn achtste verjaardag. Maar nu is het eindelijk zover! In dit artikel geef ik je wat leuke, en supersimpele ideeën voor een Halloweenfeestje.

Pompoenen snijden

Een leuke activiteit bedenken voor Halloween is niet moeilijk: pompoenen snijden is een echte klassieker. Het snijden kan best lastig zijn, dus zorg voor voldoende toezicht door volwassenen. De kinderen vonden het wel heel erg leuk en waren ontzettend trots op hun creaties. Ik heb wat stencils neergelegd ter inspiratie en had zelf ook al een pompoen gesneden. Wat ook erg leuk is, is om de pompoenen na het snijden nog verder aan te kleden met theelichtjes, mutsen en sjaals. Ik heb de kinderen hun eigen pompoenen aan het eind van het feestje mee naar huis gegeven.

Spookpiñata

Rond Halloween kun je overal allerlei leuke, spookachtige piñata’s kopen. Als je creatief bent, zou je er ook zelf één kunnen maken. De jarige mag de piñata slaan met een stok, totdat er allerlei snoepjes en speeltjes uit vallen. Ik had goedkoop Halloweenspeelgoed gekocht bij de Action en gebruikte snoepjes zoals witte muizen, dropspinnen, vampiertanden en oogballen.

Griezelige macarons

Mijn kinderen zijn gek op macarons. Ze komen in alle kleuren en geuren, dus door simpelweg een Halloween-achtig kleurenpalet aan te houden maak je deze heel makkelijk passend bij het thema. Zelf ben ik best handig in de keuken, dus met een beetje hulp van Youtube heb ik deze zelf kunnen maken. Ik heb deze tutorial gevolgd. Maar macarons zijn tegenwoordig ook gewoon in de winkel te koop. Ik ging voor het oranje met zwarte kleurenpalet, maar als je die kleuren niet kunt vinden zou je ook wit of paars kunnen gebruiken.Je kunt ze zelfs versieren met eetbare stiften. Teken er bijvoorbeeld een pompoen- of spookgezichtje op voor een heel grappig effect.

Zwarte vleermuisjes

Ik heb in mijn decoraties veelvuldig gebruik gemaakt van zwarte vleermuizen. Deze zijn namelijk heel makkelijk te maken van zwart karton. Kies een simpele afbeelding van een vleermuis uit en print deze in verschillende informaten uit op printpapier of karton. Hiermee kun je een sjabloon maken. Trek het sjabloon over op zwart karton en knip uit. Je kunt de vleermuisjes ophangen door het huis, op satéprikkers plakken, op kartonnen bekertjes, op het raam… de mogelijkheden zijn eindeloos, en hoe meer ervan zijn, hoe gaver het effect. Je kunt bijvoorbeeld een zwerm vleermuizen simuleren door veel vleermuizen in verschillende groottes en posities uit te knippen en aan een touwtje aan het plafond te hangen. Hang ze bijvoorbeeld vlakbij de open haard, alsof ze daar uit komen vliegen.


Halloweenkleuren

Je kunt al heel veel bereiken in je decoratie door bepaalde kleuren te gebruiken. Neem bijvoorbeeld zwarte bordjes, oranje kartonnen bekers, groene servetten en paars bestek. Of ga voor een tweekleurenpalet met alleen zwart en paars, paars en oranje of zwart en groen. Je zal versteld staan wat voor effect alleen dit al heeft. Op deze manier hoef je ook niet bang te zijn dat het te spannend wordt voor de kleintjes. Verwerk jouw gekozen kleuren in de tafelopstelling, de slingers en confetti en je hebt zo een themafeestje!

Veel plezier met griezelen!

Plaats als eerste een comment bij "Een spookachtig feestje voor Halloween"

Plaats een reactie