5 gezonde snacks voor een kinderfeestje

Op een kinderfeestje maak je geen vrienden door alleen maar gezonde snacks te serveren. Kinderen verwachten nu eenmaal taart, snoep, chips en frisdrank. Toch kun je er stiekem best wel mee wegkomen, als je de snacks maar een leuke vermomming geeft! Het is ook verstandig om het woord ‘gezond’ te vermijden als je de traktaties presenteert. Zo zul je zien dat ze er ineens helemaal geen problemen meer mee hebben.

1. Regenboogfruitcups

Voor deze snack heb je alleen maar doorzichtige plastic bekertjes nodig en fruit in alle kleuren van de regenboog. Het is heel makkelijk: verzamel eerst rood, oranje, geel, groen, blauw en paars fruit. Hiervoor kun je bijvoorbeeld aardbeien, mandarijnen, banaan, kiwi, blauwe bessen en druiven gebruiken. Plaats het fruit in laagjes in de bekers. En tadaa: je hebt een regenboog!

2. Banaansushi

Deze simpele traktatie maak je door de zijkanten van een banaan in te smeren met chocoladepasta of pindakaas. Vervolgens rol je de banaan door een bakje met grofgehakte noten, hagelslag of chocoladechips. Snij de banaan in plakjes en je hebt lekkere zoete banaansushi!

3. Appeldonuts

Was de appel en gebruik een appelboor om de kern eruit te halen. Snij de appel in dikke plakken die je vervolgens besmeert met pindakaas of chocoladepasta. Besprenkel de appeldonut met verschillende toppings zoals chocoladechips, grofgehakte noten, hagelslag of rozijntjes.

4. Groentetreintje

Dit treintje is gemaakt van paprika en komkommer. Snijd paprika’s doormidden en hol ze uit. Dit is je wagon. Snijd vervolgens een komkommer in plakjes van ongeveer een halve centimeter breed. Met een sat├ęprikker maak je de komkommerplakjes vast aan de paprikawagon om zo de wielen te vormen. Je kunt zoveel wagonnetjes maken als je wilt en deze vullen met dips als hummus en heksenkaas.

5. Fruitige yoghurthapjes

Vul een muffinvorm met een laagje Griekse yoghurt. Voeg een laagje granola of muesli toe en schep hier nog een laagje yoghurt bovenop. Tenslotte voeg je wat grofgesneden fruit toe en zet je het geheel in de vriezer. Na een uur of 3 heb je heerlijke friszoete hapjes!

Plaats als eerste een comment bij "5 gezonde snacks voor een kinderfeestje"

Plaats een reactie