5 leuke thema’s voor kinderfeestjes (met artikelen die nú in de winkels liggen!)

Zelf vind ik het altijd heel erg leuk om te knutselen voor een kinderfeestje, maar als ik de moeders om mij heen af en toe hoor, haalt lang niet iedereen daar evenveel plezier uit. Daarnaast heb je er soms ook gewoon écht geen tijd voor. Het is dan slim om een thema te kiezen voor het feestje waar je op dit moment leuke spullen voor kunt vinden in de winkels. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het seizoen; nu zitten we dichtbij Pasen, dus kun je allerlei leuke lente- en Paasartikelen vinden. Ook Koningsdag komt er weer aan, waardoor de winkels langzaam oranje beginnen te kleuren. Het leek me een goed idee om eens wat leuke artikelen voor jullie uit te lichten die je nu in de winkel kunt kopen, mocht je rond deze tijd van het jaar een kinderfeestje hebben. Ik heb voornamelijk artikelen gekozen die te koop zijn bij Hema, Xenos en Action, omdat deze winkels in bijna elke plaats te vinden zijn.

1. Prinsen en Prinsessen

De vele decoraties voor Koningsdag die nu verkrijgbaar zijn, kun je prima misbruiken voor een prinsen- en prinsessenfeestje. Zo vind je bij Xenos bijvoorbeeld papieren kroontjes of een opblaasbare kroon voor de jarige. Bij Action kun je voor een klein prijsje een prinsessenjurk of eenhoorntiara kopen. Is prinses zelfs een stapje te laag voor jouw kleine diva? Zorg dan dat ze zich Queen for a Day voelt met deze sjerp. Xenos heeft ook een leuk assortiment aan meer algemene feestspullen die goed passen bij een prinsen- en prinsessenfeestje. Een glinsterende honeycomb of kroonluchter zorgt bijvoorbeeld al voor een sprankelend effect, net als deze roze met gouden slinger. Of maak deze roze honeycomb nog net wat leuker door er een papieren kroontje op te zetten. Met een toffe taart zoals deze van de Hema maak je absoluut indruk. Tenslotte verkoopt Action ook nog leuke papieren bordjes met Disney prinsessen waar je de taart op kunt serveren. Ben je nog op zoek naar een leuke prinsessenactiviteit? Kijk dan even naar de interactieve speurtocht “Prinses Isabella” van 4tot12 Kinderfeestjes.

2. Lente/Pasen

Vlak na Pasen gaan natuurlijk alle Paasartikelen in de uitverkoop. Maak er gebruik van! Hoe leuk is bijvoorbeeld deze Paaspiñata van de Hema? Het is een mooi centerpiece, en de kinderen kunnen even hun energie kwijt. Stop er leuke kleine cadeautjes, snoepjes of paaseieren in waar ze onder bedolven worden als ze de piñata stuk hebben geslagen. Ik hoef je denk ik niet te vertellen waar je eieren kunt kopen, toch? Met dit soort sets kun je ze beschilderen. Ook heeft Hema een leuke, lente-geïnspireerde set met knalbonbons waar een feestelijke spreuk, een kroontje en stickers inzitten voor het ‘Wie of wat ben ik?’ spel. Wil je de kinderen aan het einde van het feestje een leuke herinnering aan het feestje meegeven? Dan kun je die verpakken in deze schattige cadeaudoosjes.

3. Unicorns

Dit is een vrolijk en magisch thema dat bij veel meisjes (en jongens!) aanslaat. Wil je kind van top tot teen verkleed zijn? Dan heeft Action een unicorn onesie in de schappen liggen. De eerder genoemde eenhoorntiara past hier natuurlijk ook perfect bij, of draag een felgekleurde pruik (met hoorn en al)? Ook de piñata is er in een eenhoornvariant. Heb je geen zin in zooi, dan is deze ballon misschien een geschiktere optie. Gebruik in je overige decoraties vooral veel pastelkleuren zoals roze, blauw, geel en lila en combineer dit met wit en goud. Ook qua eten en drinken kun je vrij simpel leuke unicorn treats maken. Discodip, eetbare glitter en sprinkles overal! Je kunt een ijshoorntje gebruiken als unicorn hoorn op een taart, of neem een zakje gekleurde pofrijst en noem dit ‘unicorn poop’. Hilariteit gegarandeerd.

4. Tropisch feestje

Er zijn een aantal trends die heel goed aansluiten op een tropisch feestje, bijvoorbeeld ananassen en flamingo’s. Bij Action kun je nu LED-figuren kopen in de vorm van een flamingo of een cactus. Nu de zon zich weer af en toe laat zien, kun je prima met dit thema wegkomen. Xenos verkoopt momenteel een aantal artikelen zoals bloemige wegwerpbordjes en bekertjes met een vlinder of kameleon. Serveer tropisch fruitsap uit deze tap en simpele gebakjes met vers fruit.  Als je van twee of drie ananassen de onder- en bovenkant eraf snijdt, kun je ze op elkaar stapelen. Steek wat planten of bladeren in de bovenkant en voilá: een palmboom! Verder kun je vrij makkelijk een tropische sfeer creëren door gebruik te maken van felle, contrasterende kleuren zoals groen en roze, en overal (nep)bloemen te plaatsen.

5. Zeemeerminnen en zeemeermannen

Schelpjes, (nep)zand en zeesterren kun je het hele jaar door wel vinden bij bijvoorbeeld de Action (of, als je toevallig aan zee woont: op het strand). Hiermee kun je bijvoorbeeld een leuke decoratie voor op tafel maken. Dit luchtbed in de vorm van een schelp vormt een mooie grote decoratie die je erachter neer kunt zetten. Voor dit thema is een kleurenpalet van roze, turquoise, paars en eventueel goud heel effectief. Het is nu helaas nog niet helemaal warm genoeg om daadwerkelijk naar het strand te gaan, maar wie laat zich daardoor tegenhouden? Je kunt prima doen alsof je aan het strand bent, door strandlakens te verspreiden waar de kinderen op kunnen zitten of liggen. Ook deze ballonnen sluiten perfect aan op het thema. Met deze jurk voelt de jarige zich een echte zeemeermin. Een idee voor een leuke activiteit is om de kinderen hun eigen zeemeerminnenkroontjes te laten knutselen met haarbanden, schelpjes, glitter en zeesterren. Zet vervolgens De Kleine Zeemeermin of Aquaman aan en je zeemeerminnenfeestje is compleet!

Plaats als eerste een comment bij "5 leuke thema’s voor kinderfeestjes (met artikelen die nú in de winkels liggen!)"

Plaats een reactie