Op naar het klimbos!

klimmen-hout-platform-touwen-bos

Klimmen, klauteren, rennen, springen, kruipen en glijden; het kan allemaal tijdens een kinderfeestje in een klimbos. Het is een energiek feestje waar de kinderen zichzelf kunnen uitdagen.

Het klimbos met allerlei mogelijkheden

Een voorbeeld van zo’n klimbos is Klimbos Veluwe. Dit klimbos heeft tien verschillende bossen: voor volwassenen en voor kinderen. Daarnaast zijn er meer dan 90 overgangen en zijn er verschillende moeilijkheidsgraden. De hoogtes variëren van twee tot wel achttien meter. Hoe hoger de routes, hoe moeilijker te zijn. Zo kan iedereen zichzelf uit blijven dagen en heeft iedereen een leuk feestje, ook de kinderen met hoogtevrees.

Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar heeft Klimbos Veluwe een “Junior Klimbos”. Deze is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 1.30m en 1.60m, omdat zij nog te klein zijn voor de andere routes. De hoogtes van dit Junior Klimbos varieren van drie tot vijf meter en met meer dan 25 overgangen.

Toen mijn dochter 10 werd, heeft ze haar kinderfeestje in Klimbos Veluwe gehouden. Ze had negen kinderen uitgenodigd die ook allemaal rond 10 jaar waarvan bijna nog niemand de 1.60m was gepasseerd. Dus hebben we het feestje in het Junior Klimbos gehouden. Doordat er meerdere routes waren die verschilden van moeilijkheidsgraad, konden de kinderen zelf bepalen hoe ver ze zouden gaan. De meeste kinderen, waaronder mijn dochter, vonden het geweldig om zo hoog mogelijk te gaan. Er waren een paar meiden die het liever wat rustiger aan deden, wat natuurlijk ook helemaal prima was. Iedereen heeft zich die middag vermaakt!

Arrangementen voor kinderfeestjes

Klimbos Veluwe heeft speciaal voor kinderfeestjes een aantal arrangementen. De normale toegangsprijs is €13,95 per kind, maar dit is zonder eten of drinken. Daarnaast zijn er vier arrangementen te boeken: van simpel en goedkoop tot uitgebreid en wat prijziger. De goedkoopste optie is arrangement De Dunne Den; de kinderen krijgen hier wat limonade en de jarige krijg een cadeautje. Ook krijgt iedereen aan het eind van de dag een diploma. Dit arrangement is €15,45 per kind. Dan is er nog De Fijne Spar: voor €16,45 per kind krijgen de kinderen wat limonade met chips, een diploma en cadeautje voor de jarige. Het derde arrangement is De Gezellige Beuk voor €18,45 per kind. Hier krijgen de kinderen naast een diploma en een cadeautje voor de jarige ook een broodje Unox, een ijsje en wat limonade. Als laatste is er arrangement De Reuze Spar. Voor €20,45 per kind wordt er gezorgd voor een cadeautje voor de jarige, een diploma en limonade met patat en snacks.

Het is dus zelf te bepalen hoeveel geld het uitje gaat kosten. Tijdens het kinderfeestje van mijn dochter hadden de kinderen na het klimmen enorm veel dorst en was wat limonade erg fijn. Daarnaast waren de kinderen apetrots op hun diploma en lieten ze dit met veel enthousiasme aan hun ouders zien tijdens het ophalen. Wij hadden het De Dunne Den arrangement genomen, dus de kinderen hadden nog niet gegeten. Aangezien het feestje om 3 uur ‘s middags klaar was, was dit niet gek. Wanneer we het feestje in de avond hadden gehouden, hadden we er misschien wel wat bij gegeten.

Veiligheid voorop!

Natuurlijk is veiligheid erg belangrijk bij dit kinderfeestje. Ik zie mezelf niet als een overbezorgde moeder, maar ik vond het in het begin toch wel een spannend kinderfeestje. Ik was immers niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn eigen dochter, maar ook voor die van haar vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig staat veiligheid ook hoog in het vaandel bij Klimbos Veluwe. De kinderen zitten altijd vast aan een zekering en krijgen van tevoren uitleg over de veiligheid. De kinderen worden dan ook aangesproken op gevaarlijk gedrag zodat het nooit onveilig wordt. Dat vond ik een hele opluchting waardoor ik ook wat meer kon genieten van het kinderfeestje.

Ik vond het een heel geslaagd kinderfeestje, net als mijn dochter. Ze glunderde tijdens het klimmen en klauteren en ook haar vriendjes en vriendinnetjes waren helemaal enthousiast. Wat mij betreft is het een echte aanrader!
Zijn jullie bekend met een klimbos of met Klimbos Veluwe? En wat zijn jullie ervaringen? Laat het hieronder weten in de comments!

Plaats als eerste een comment bij "Op naar het klimbos!"

Plaats een reactie