Piratenfeestje: 5 leuke en makkelijke activiteiten

Ahoy! Ben jij op zoek naar een leuk thema voor je kinderfeestje? Ga dan voor een piratenfeestje! Een feestje met dit thema is geschikt voor jongens en meisjes van alle leeftijden en kan overal gevierd worden. In deze blogpost geven we 5 leuke tips om jouw feestje helemaal af te maken.

Spanning en sensatie met een coole piratenspeurtocht

Piraten zijn altijd op avontuur en op zoek naar schatten. Niets dat dus beter past dan een speurtocht! Bijvoorbeeld deze leuke piratenspeurtocht, waar je op zoek gaat naar het verloren schip van de slaperige Piraat Paco. Dit feestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Je kunt de speurtocht uitzetten waar je maar wilt!

Ontwerp je eigen piratenvlag

Wil je de kleine piraatjes even zoet houden met een creatieve activiteit? Laat ze dan hun eigen piratenvlag ontwerpen. Verzamel knutselspullen zoals papier, lijm, stickers, verf en stiften op een tafel en geef de kinderen de opdracht om hun eigen vlag te maken. Wanneer ze klaar zijn kunnen ze hun vlaggetjes op een suikerspinstokje plakken. Nu kunnen ze met hun eigen vlag rondlopen! Ook een leuk idee is om van tevoren kleine papieren bootjes te vouwen waar ze hun vlag op kunnen plakken.

Piratenduel

Plaats in de tuin een lange plank op een kleine verhoging, bijvoorbeeld kratten of oude autobanden. Voor jongere kinderen is het voldoende uitdaging om van de ene naar de andere kant te lopen over de plank. Oudere kinderen kun je met twee speelgoedzwaarden een duel laten voeren terwijl ze op de plank moeten blijven balanceren.

Photobooth

Altijd leuk om te doen, en de kinderen houden er een blijvende herinnering aan over: zet een photobooth op! Voor dit thema kun je heel makkelijk en snel een photobooth opzetten. Snijd een vierkant uit een stevige kartonnen plaat (of een doos die hoog genoeg is voor de kinderen) en decoreer de rest als een gezocht-poster met een beloning. Je kunt wat simpele props maken door piratenhoedjes, ooglapjes en papegaaien uit te printen op stevig papier en deze op een stokje te plakken. Verkleed de kinderen in een toffe piratenoutfit, leg wat speelgoedzwaarden klaar, en poseren maar!

Tattoeages zetten

Hoe cool is het als alle kinderen naar huis gaan met een piratentattoo? Geen echte natuurlijk, maar er zijn genoeg toffe plaktattoos online te vinden. Verkleed jezelf als een stoere tattooeerder en ga achter een tafeltje zitten. Zorg dat je een washandje en een bakje water bij de hand hebt, en natuurlijk een grote collectie plaktattoos. De kinderen kunnen vervolgens hun plekje in de stoel innemen voor hun eigen coole tatoeage.

Heb jij wel eens een piratenfeestje gegeven?

Plaats als eerste een comment bij "Piratenfeestje: 5 leuke en makkelijke activiteiten"

Plaats een reactie