Racen als Max Verstappen

karting-go-kart-racen-snel

Sneller, meer gas, snel door de bocht en proberen degene voor je in te halen om zo als allersnelste over de finish te komen. Dat is precies wat karten inhoudt. Maar karten tijdens een kinderfeestje is zoveel meer.

Karten tijdens het kinderfeestje

In een eerdere post werden er tips gegeven voor kinderfeestjes speciaal voor jongens. Daar stond onder andere de tip in om te gaan karten. Veel jongens willen graag een stoer feestje zoals karten, maar ook voor meiden is dit enorm leuk. Mijn dochter werd vorig jaar uitgenodigd voor een kinderfeestje waarbij ze gingen karten. De kinderen waren allemaal in de leeftijd van 10 of 11 jaar en waren bloedfanatiek.

De snelste proberen te zijn

Tijdens het kinderfeestje mochten de kinderen 8 heats van acht minuten karten. Dit betekent dat ze in acht minuten zoveel mogelijk rondjes mochten rijden. Na de acht minuten wordt er gekeken wie de meeste rondjes heeft gereden en wie het snelste rondje heeft gereden. Dit hoeft natuurlijk niet dezelfde persoon te zijn. Na de drie heats werd er een prijsuitreiking gehouden en kregen ze allemaal een overzicht van hun tijdrondes mee naar huis om te laten zien hoe snel ze die rondjes wel niet hadden gereden.

Het proberen waard?

Na het feestje kregen de kinderen wat patat en konden ze met een volle maag opgehaald worden. Toen ik mijn dochter ophaalde vertelde ze enorm enthousiast over het feestje en het feit dat zij het snelste rondje had gereden. Haar laatste rondje was heel langzaam geweest waardoor ze uiteindelijk op de 3e plek was geƫindigd.

Ze vond het wel erg jammer dat het kinderfeestje zo kort duurde. De kinderen hadden in totaal drie keer acht minuten mogen rijden en die tijd vloog voorbij. Er zat tussen elke ronde wel een pauze waardoor de niet al binnen een half uurtje klaar waren. Maar ze had graag nog wat meer gereden. Dat is natuurlijk logisch, maar heats waren nou eenmaal 8 minuten lang.

De patat was wel heerlijk geweest en ze vond het ontzettend leuk dat alle kinderen zo competitief waren geweest; er was niemand geweest die had geklaagd of niet mee had willen doen. Daarnaast mochten ze echte kartkleding aan met bijpassende helm. Voor haar was het een geslaagde avond en wil dit zeker vaker doen!

Ik ben benieuwd wie er bekend is met karten tijdens een kinderfeestje en wat de kinderen ervan vonden. Ik lees het graag hieronder in de reacties!

Plaats als eerste een comment bij "Racen als Max Verstappen"

Plaats een reactie